Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Omgevingskiemen onder controle

De zomerperiode is een tijd met extra uitdagingen voor melkveehouders en hun koeien. Vaak zien we een toename van het aantal mastitisgevallen en een verhoging van het tankcelgetal. Met name omgevingsgebonden mastitisverwekkers kunnen zich door het warme weer makkelijk handhaven en zich bovendien razendsnel vermenigvuldigen. Dat zien we ook terug in de uitkomsten van laboratoriumonderzoek op bijvoorbeeld melk en boxstrooisel.

Gelukkig kun je zelf veel doen om de zomerperiode goed door te komen. Door mastitisverwekkers op bedrijfsniveau te monitoren kun je tijdig specifieke maatregelen treffen die helpen om de uiergezondheid ook in de zomer onder controle te houden. Ben je benieuwd wat je kunt doen om de bacteriedruk in de omgeving van de koe te monitoren en op een praktische wijze te verlagen? Sabine Tijs, Zoötechnisch Specialist Uiergezondheid, vertelt je hier graag meer over tijdens het webinar ‘Omgevingskiemen onder Controle’.
Presentatie door
Sabine Tijs

Duur
40 minuten

Programma van dit webinar:
  • Invloed van de zomer op mastitis;
  • Meten van infectiedruk en uierhygiëne;
  • Praktische tips voor een lage infectiedruk in de omgeving;
  • Ruimte voor het stellen van vragen en uitwisselen van kennis en ervaring.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Na je inschrijving krijg je van ons een mail met een link naar het webinar. Het is ook mogelijk het webinar achteraf terug te kijken.

​​​​​​​

Deel dit webinar